Groots barbecuen

Wij zien elk jaar weer uit naar het moment waarop de klanten hun barbecue tevoorschijn halen en ons naar onze barbecueproducten vragen. Er zijn weinig vormen van samen eten waarbij vlees zo’n glorieuze hoofdrol vervult. Zeker als u ervoor kiest om uw gasten eens op een feestelijk, groot stuk vlees te trakteren. De barbecue leent zich steeds ook goed voor een mooi hoofdgerecht. Hierbij kunt u denken aan een groot stuk vlees wat u langzaam gaart en waar uw gasten allemaal een vers gesneden, sappige plak van krijgt opgediend!


Pure vleessmaak
Wie zich een keer aan wat groter vlees wil wagen, is bij ons aan het juiste adres. Zo kunt u natuurlijk kiezen voor een lekkere steak, maar wie nog een stap verder wilt gaan zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een lamsrack. Lekker met een marinade van bijvoorbeeld tijm, rozemarijn en olijfolie. Een hele kip kan ook. Of picanha: dit staartstuk van het rund met een mooi laagje vet is het populairste stuk vlees in Brazilië. En, misschien wat minder voor de hand liggend maar héél geschikt voor de barbecue: een sappige rollade. Heerlijk vlees, dat weinig poespas nodig heeft. Ingewreven met pesto, of gekruid met verse rozemarijn, tijm en grof zeezout om te genieten van de echte, pure vleessmaak.”

Advies
Belangrijk bij grote stukken vlees en zeker bij een rollade, is om de temperatuur in de kern van het vlees goed in de gaten te houden. “Het is zonde als het vlees té gaar wordt.” De maximumtemperatuur verschilt per vleessoort. Bij een rollade van rundvlees is het 43 graden, een varkensrollade is gaar bij 58 graden en een kalfsrollade bij 53 graden. “Als het vlees van buiten lekker bruin is, wikkel het dan in aluminiumfolie, steek er een vleesthermometer in en laat het doorgaren tot de juiste kerntemperatuur is bereikt.” Heeft u nog andere vragen of een recept gevonden waarmee u nog niet precies weet wat u ermee aan moet? Voor ander advies kunt u altijd bij ons in de winkel terecht.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.