Recept: Draadjesvlees in jus

Ingrediënten

  • 500 gram riblappen / runderlappen / sukadelappen
  • 2 tot 6 eetlepels boter
  • 2 deciliter water
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 grote ui
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • Zout en peper
  • ±1 eetlepel maïzena

Bereiden

Wrijf het vlees in met bloem, peper en zout. Verhit de boter in een grote braadpan tot het schuim er af is. Bak het vlees in de braadpan op een hoge hittebron tot het aan één kant bruin is. Keer het vlees, bak de andere kant ook bruin en leg het vlees daarna op een bord.

Pel de ui en snipper de ui grof. Bak de ui in het achtergebleven bakvet lichtbruin.

Doe het water, het bouillonblokje, de azijn, de laurierblaadjes, de kruidnagels bij de gefruite ui in de braadpan en breng de inhoud van de pan aan de kook.

Doe het vlees in de bouillon en laat het vlees verder op een lage hittebron met een deksel op de pan gaar stoven. Dit duurt 3 tot 3-1/2 uur.

Controleer regelmatig. Voeg scheutje water toe langs de rand van de pan indien nodig, en keer het vlees halverwege de kooktijd een keer om.

Haal het vlees uit de pan (snijd, indien gewenst, het vet er af) en leg het in een schone pan. Zet een zeef op de pan met het vlees en giet de bouillon er in. Proef de bouillon en voeg water toe als de bouillon te zout is. Breng de bouillon aan de kook en maak er een lekkere, gebonden jus van (met in water aangeroerde maïzena).


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.