Rundvlees

Als slager streef je er natuurlijk naar om altijd de beste kwaliteit te kunnen verkopen. Slagerij van Meurs begint met het uitzoeken van het beste vee. Onze runderen komen van een beperkt aantal boerderijen uit de omgeving. Waar we van weten dat ze op een diervriendelijke manier groot gebracht worden.

Kleinschaligheid
Doordat de boerderijen allemaal op steenworp afstand liggen, is het voor ons mogelijk om wekelijks bij onze koeien te gaan kijken. Op de boerderijen wordt gewerkt aan een eerlijk product. In de vleesindustrie wordt door grote slachthuizen veel aandacht besteed aan efficiëntie in de veehouderij. Wij vereisen dit niet van onze boeren, zij kunnen zich daardoor bezig houden met kleinschaligheid en diervriendelijkheid.

De runderen
De runderen zijn speciale vleesrassen en wanneer deze worden gevoed met gezonde voeding zie je dit terug in de mooie en zachte structuur van ons rundvlees. De runderen staan in de ruime stallen, niet op vee-roosters die de mest gemakkelijk weg laten lopen, maar op ouderwets stro dat driemaal per dag moet worden ververst. Dit bevorderd zeker niet de efficiëntie in het bedrijf maar wel de diervriendelijkheid die onze boeren hoog in het vaandel hebben staan. Dat is tevens de reden dat bij het aanbreken van de eerste lentezon de poorten open gaan en de koeien zich kunnen begeven op de kilometers grasland direct gelegen aan de boerderij.

Resultaat
De koeien groeien op tot sterke runderen die geen stress hebben gekend. Dit vakmanschap maakt nou het grote verschil in kwaliteit, malsheid en smaak. Het vlees smaakt ouderwets goed zoals het hoort. Na de slacht rijpt het vlees totdat het klaar is om voor u met liefde gesneden te worden tot de allerlekkerste biefstukjes, sudderlapjes en nog veel meer.










Een greep uit ons assortiment

Luxe vlees
Hollandse biefstuk
Kogelbiefstuk
Haasbiefstuk
Baklap
Entrecote
Zijlende
Staartstuk
Rib-eye
Rosbief
Carpaccio
Ossenstaart
Bieflappen
Runderschnitzel
Tartaartjes

Stoofvlees
Riblappen
Doorregen runderlappen
Magere runderlappen
Sucadelappen
Klapstuk
Hacheevlees

Orgaanvlees
Runderhart
Runderlever
Rundertong
Rundvet
Longhaas 

Voor de barbecue
Biefstukje gemarineerd
Biefstukspies
Ribeye
Entrecote



Specialiteiten
Runderschnitzel
Pepersteak
Carpaccio burger
Duitse biefstukken
Beefburger
Rundervink
Rundersaucijs
Gemarineerde Rib-eye
Beefburger de parma
Monchou rolletjes
Hamburger



Rollades
Runderrollade-gaar
Runderrollade-rosé
Lende rollade
Halfom rollade (gevuld met varkensfilet)


Voor de soep
Runderpoulet
Schenkel
Ossestaart
Mergpijpjes
Runderknie






Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.