De Week van de Slager laat een verrassend veelzijdig vak zien bij Slagerij van Meurs

Een geslaagde Week van de Slager om het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak te laten zien. Deze Week van de Slager wordt ieder jaar georganiseerd om het perspectief van het veelzijdige en creatieve slagersvak te laten zien en ervaren.


Programma

Wij hadden een mooi programma in de Week van de Slager, met proeverijen van onze huisgemaakte producten, een kijkje achter de schermen en 2 leuke wedstrijden. Een kleurwedstrijd voor de kleinste worst klantjes en een raad-het-gewichtwedstrijd. Het gewicht van de côte de boeuff was 6,22 kilo. Een aantal klanten kwamen dichtbij dit gewicht. Zij hebben inmiddels hun waarde cheque afgehaald in de winkel.

In deze week hebben we kunnen laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met toekomstperspectief is. Want, een baan in het slagersvak is creatief, afwisselend en ambachtelijk.

Over de Week van de Slager

Deze Week van de Slager werd georganiseerd om het perspectief van het veelzijdige en creatieve slagersvak te laten zien en ervaren. Het doel van de Week van de Slager is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. Het biedt ook kansen voor zij-instromers. Deze landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Zie voor meer informatie www.weekvandeslager.nl.


Over Slagerij van Meurs

Wij zijn een van de laatste nog zelf slachtende slagers in Nederland. Sinds 1902 zijn wij gevestigd op Reeuwijk dorp en sinds 1972 ook in Reeuwijk-brug in winkelcentrum Miereakker.

Het slachten, uitbenen en verwerken van het vlees, het maken van worst en vleeswaren gebeurt op Kaagjesland.

In onze winkel aan de Miereakker verkopen we al dit lekkers. Daar produceren we de vlugklaar specialiteiten, de maaltijden en salades, en wordt alles, bijvoorbeeld alle spiezen voor de barbecue vers gemaakt. Ook braden en grillen we daar af wat op ‘dorp’ geproduceerd is zodat het klaar is voor de verkoop. 

We zijn een familie bedrijf, van vader op zoons en met dochters, schoondochter en het hele team van enthousiaste, gemotiveerde medewerkers maken wij dagelijks voor u de allerlekkerste (vlees) producten.


​​​​​​​

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.