Worstmakerij
Een groot deel van onze vleeswaren en worstsoorten worden binnen ons eigen bedrijf gemaakt. Voor het maken van vleeswaren en worstsoorten hebben we een groot assortiment aan kruiden en specerijen in huis. Door lange tijd veel testen en combineren van kruiden, hebben onze producten een eigen smaak en geur.
Het maken van vleeswaren en worstsoorten vereist goede hygiëne en veel discipline. Een groot voordeel van zelf worst maken in ons bedrijf is, dat de grondstoffen van ons eigen geslachte vee komen. Op deze manier zijn we verzekerd van een goede basis van onze vleeswaren en worstsoorten. Misschien lijkt het maken van de verschillende producten simpel, toch is dat het niet. Er zijn namelijk een aantal belangrijke factoren waardoor alles mis kan gaan. Zo moet de temperatuur van het deeg precies goed zijn. Het deeg mag niet te grof of te fijn zijn. De temperatuur in de worstmakerij moet binnen bepaalde grenzen liggen.
Vanwege hygiëne kunnen tijdens het worst maken geen andere activiteiten plaatsvinden in de worstmakerij. En natuurlijk moet de volle aandacht besteedt worden aan de worst. Als de vleeswaar of worstsoort “gemaakt” is, is hij nog niet gereed voor consumptie. Er moet nog een proces uitgevoerd worden. Dit kan koken, roken, grillen, bakken, braden of pekelen zijn of een combinatie van deze. Pas als dit alles gebeurd is, kunnen wij de vleeswaar of worstsoort met trots aan u presenteren.
Ferry van Meurs geslaagd als ‘Meester Worstmaker’
Ferry in januari 2013 geslaagd voor de opleiding Meester Worstmaker. Deze opleiding wordt jaarlijks gevolgd door een select aantal slagers. Hij is opgeleid om een groot assortiment smaakvolle vleeswaren en worsten te maken met gebruik van hoogwaardige grondstoffen kruiden en specerijen.
Een greep uit ons assortiment
In onze worstmakerij maken wij al jaren heerlijke producten. Nog altijd op ambachtelijke manier volgens ouderwetse recepten.
- Leverworst
- Gekookte worst
- Boterhamworst
- Achterham/beenham
- Polderham
- Rookvlees
- Ontbijtspek
- Grillworst(varkens, rund, kalfs, kaas en italiaans)
- Grillspek
- Huisgemaakte paté
- Peperworst
- Boerenmetworst
- Gebradengehakt(kalfs en varkens)
- Eekhoorntjesbrood
- Osseworst
- Zure zult
- Balkenbrij
- Amsterdamse ossenworst
Buitenlandse vleeswaren
- Parmaham
- Serranoham
- Pain d’ardenne
- Truffel salami
- Spinata romana
- Saltufo